Sigaren

De Nederlandse sigaar

Tabaksspeciaalzaak Tobacconist Eibergen bied je alles op het gebied van de Nederlandse sigaar. In de winkel tref je prijssegmenten aan van laag tot hoog. Zoals een goede tabakswinkelier betaamt zijn alle topmerken van Nederlandse bodem vertegenwoordigd.

Maar er is meer…….Tobacconist van Eibergen biedt ook een groot assortiment Cubaanse, Dominicaanse, Nicaraguaanse en Hondurese sigaren. Sigaren roken is de afgelopen 40 jaar wel veranderd! Mensen kiezen bewuster voor een uniek rookmoment; een goede sigaar met een goed glas whisky.

 

De longfiller

Sinds de verbouwing is ook de collectie Longfiller sigaren uit het Caribische gebied aanzienlijk uitgebreid. Een speciaal geconditioneerde klimaatkamer zorgt ervoor dat het beste uit Cuba en de Dominicaanse Republiek onder perfecte condities worden bewaard.

Cuba is een lang gestrekt eiland. Over het gehele eiland bevinden zich 
tabaksplantages. De beste gebieden bevinden zich echter op het westelijke deel van het eiland. Dit heeft te maken met de bodemstructuur, klimaat en ligging met betrekking tot de zonuren. Hier komen ook de bekendste drie merken vandaan; Cohiba, Montecristo en Romeo y Julieta. Columbus ontdekte in 1492 Cuba. De indianen die toen op Cuba woonde rookten toen hetgeen wat wij nu sigaren noemen. Deze indiaanse stam noemde de sigaar “Cohiba”.

Het grote verschil met bijvoorbeeld de Dominicaanse sigaren is dat een 
Cubaanse sigaar geheel uit Cubaanse tabak bestaat; binnengoed, omblad en
dekblad. In vergelijking met een Dominicaanse sigaar is de Cubaanse 
sigaar strakker gerold en is de tabak krachtiger van smaak.